En İyi Tavsiyeler..En İyisi Hangisi Bilmek İsterseniz Doğru Yerdesiniz

En İyi Antifriz Tavsiyesi, Hangi Renk Antifriz Kullanmalıyım, Antifriz Önerisi 2021 – 2022

Antifriz araç sahibi olana kadar kimsenin duymadığı lakin araç sahibi olduktan sonra devamlı olarak içli dışlı olduğu ürün gruplarından bir tanesidir. Yazın ve kışın araçtan eksik etmemeniz gereken antifrizin bir çok çeşiti bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere en iyi antifriz tavsiyelerinden , yazın ve kışın hangi renk antifriz kullanmanız gerektiğinden son olarak ta bu konuda ki doğru bilinen yanlışlardan bahsedeceğim.

En İyi Antifriz Tavsiyesi, Hangi Renk Antifriz Kullanmalıyım, Antifriz Önerisi 2021 - 2022

Antifriz Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Genelde araç sürücüleri kullandığı için onlar üzerinden anlatmak gerekirse antifriz yazın ve kışın aracınızın motorunu koruyan bir sıvıdır. Araçlarda antifriz kullanılmaktadır çünkü yazın kaynama derecesi daha yüksek olduğundan araçların su kaynatmasını engeller kışın ise donma derecesi daha düşük olduğundan motor sıvısının donmasını engellemektedir bu sebeple araçlarda olmazsa olmaz bir şeydir diyebiliriz.

Arabaya Antifriz Ne Zaman Konur ?

Aracınızda eksik etmemeniz gereken 3 şey vardır ilki yakıt , ikincisi motor yağı ve üçüncüsü ise antifriz olmalıdır. Arabaya antifriz ne zaman konur sorusu tamamen yanlış bir sorudur çünkü araçta antifriz her zaman bulunmalıdır sadece oranı biraz değişir. Yazın az antifriz çok su kışın ise çok antifriz az su şeklinde uygulanmalıdır ve tekrar diyorum araçta yaz kış devamlı antifriz kullanılmalıdır.

Antifriz Çeşitleri Nelerdir ?

Antifrizler aslında bakıldığında dört çeşittir lakin piyasada kırmızı ve mavi olmak üzere 2 çeşit olarak satılmaktadır. Diğerlerini bulmakta mümkündür ama kullanımı az olduğundan her yerde satılmamaktadır.

  • Organik Antifriz
  • Inorganik Antifriz
  • Hibrit Organik Antifriz
  • Nitritli Organik Antifriz

Yukarıda yazıldığı gibi 4 çeşit antifriz bulunmaktadır.

Hangi Renk Antifriz Kullanmalıyım ?

Kırmızı antifriz mi iyi mavi antifriz mi diye bir çok kişi sorular yöneltmektedir. Bu işin aslı şu şekildedir. Antifriz aslında renksiz su gibi bir sıvıdır lakin araç sürücülerinin işini kolaylaştırmak adına organik antifrizler kırmızı inorganik klasik antifrizler mavi olarak renklendirilerek üretilmektedir. Kırmızı antifriz bakıldığı zaman mavi antifrizlere göre 3 yıl daha uzun ömürlüdür lakin bu demek değilki her araçta kırmızı antifriz kullanılmalı o daha iyidir diye çünkü kırmızı antifriz içinde bulunan maddelerden dolayı daha güçlüdür lakin aracınızın tesisatında herhangi bir çürüme varsa bu maddeler o çürüğü hemen patlatabilir o sebeple eğer aracınız eski model bir araçsa klasik olan mavi antifriz kullanmak sizin için daha iyi olacaktır eğer aracınız yeniyle yada aracınıza güveniyorsanız 3 yıl daha uzun ömürlü olan kırmızı antifriz sizin için doğru seçim olacaktır. Kırmızı antifriz araca zarar verir mi sorusunu da bu şekilde yanıtlamış olalım.

En İyi Antifriz Tavsiyesi 2021 – 2022

Piyasa da o kadar çok antifriz çeşiti var ki insan hangisini alacağını şaşırıyor. Hiç bu konularla alakası olmayan saçma sapan firmalar bile antifriz üreterek müşterilerin aklını karıştırmaktadır bu sebeple sizlere 3 tane marka önereceğim bu 3 markanın ürününü de kullanırsanız aracınızda bir sorun yoksa problem yaşamazsınız.

  • Petrol Ofisi Antifriz : Mavi Kırmızı Fark Etmez Alın Kullanın
  • Castrol Antifriz : Kırmızı Mavi Fark Etmez Alın Kullanın
  • Würth Antifriz : Organik Yani Kırmızı Antifrizini Kullanın

Yukarıda yazdığım bu 3 markanın ürünlerini bulabiliyorsanız bunlardan şaşamayın kesinlikle piyasada yer alan ürünler arasında en iyileridir diyebilirim.

Antifriz Su Oranı Ne Olmalıdır ?

Bu bulunduğunuz yerin hava şartlarına göre farklılık göstermektedir çünkü sıcak iklim yerlerde %50 su %50 antifriz koyulurken soğuk iklime sahip yerlerde %70 antifriz %30 su koyulmaktadır bu sebeple ne kadar antifriz koyacağınız bulunduğunuz iklime göre değişir ama şu şekilde yapabilirsiniz antifriz kutularının arkasında ne kadar karışımla kaç dereceye kadar koruma sağlanır yazmaktadır bu şekilde siz de ne kadar oranla karışım kullanacağınızı anlayabilirsiniz.

Yorum Ekle