En İyi Tavsiyeler..En İyisi Hangisi Bilmek İsterseniz Doğru Yerdesiniz

Tweeter ve Dome Tweeter Nedir, En İyi Tweeter Tavsiyesi Hangisi

Aracında ses sistemi kurmaya başlayanların en çok merak ettikleri konulardan biri Tweeter hoparlör ne işe yarar olmuştur artık yıl oldu 2021 her şey gelişti artık şöyle bir soru kafaları kurcalıyor Dome tweeter nedir ve normal tweeterler ile arasında ki fark nedir. Bu yazımızda sizlerin kafasında yer alan bu cevapsız sorulara yanıt vereceğiz ayrıca 2021 en iyi tweeter tavsiyeleri konusunda fikir vereceğiz.

Tweeter Nedir ?

Müzik sisteminizden şarkı dinlerken size gelen ses içinde çok farklı ve birbirinden farklı özelliklere sahip frekanslar bulunmaktadır. Bu Frekanslar arasında diğer hoparlörlere kıyasla en yüksek frekansta sesleri veren hoparlör tweeter hoparlördür. 2.000 Hz ses frekansının üstünde olan sesleri veren hoparlörler tweeter hoparlördür yani müzikte yer alan tiz sesleri tweeter hoparlörler sayesinde daha iyi duyabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken durum tweeter hoparlör sadece yüksek frekanslı sesleri verdiği için tek başlarına istenilen sesleri veremezler midrange , subwoofer yada diğer hoparlör çeşitleri ile bağlantılı kullanılmalıdır.

Dome Tweeter Nedir ? Normal Tweeter İle Arasında ki Fark Nedir ?

İpek diyaframlı tweeter olarak ta bilinen Dome tweeterler çok pürüzsüz ve dinamik bir ses kalitesine sahip olan , normal tweeterlere kıyasla kristal berraklığında güçlü ses performansına sahiptir ve bunun yanı sıra yeni nesil konik yapısı sayesinde daha geniş bir alana hitap etmektedir.

Anlayacağınız dome tweeterler diğer normal tweeterlere kıyasla daha geniş bir alana ses yayılımı sağlayan , daha berrak bir ses kapasitesine sahip olup daha güçlü bir ses vermektedir.

En İyi Tweeter Tavsiyesi 2021

Tweeter veya Dome Tweeterler arasında bir seçim yapmanız gerekiyorsa eğer sizler için paylaştığım bu 3 modelden birini alırsanız eğer kesinlikle daha başkasına ihtiyacınız olmayacaktır.

1 – Pioneer TS-S20 Tweeter

Pioneer oto hoparlörler konusunda en iyi markalardan bir tanesidir bu kapsamda tasarladığı ts20 modeli uzun yıllardır insanların en çok tercih ettiği üründür bu sebeple eğer aracınıza yada müzik sisteminize bir tweeter eklemeyi düşünüyorsanız bu en iyisi olacaktır.

2 – Kenwood Dome Tweeter

Müzik sistemi parçaları ile en iyi markalardan biri olan Kenwood kalitesinin bir parçası olan bu ürün eğer ekonomik olarak durumunuz biraz iyiyse 1000 lira gibi bir fiyata satılan bu ürün kesinlikle kaçırmamanız gereken ve her araçta bulunması gereken bir üründür.

3 – Pioneer TS-B350PRO Dome Tweeter

Pioneer markasının en kaliteli dome tweeter modellerinden biri olan bu ürün yüksek ses kapasitesi , çok berrak bir müzik keyfi sunan ve güçlü ses kapasitesi sayesinde varlığını hissettiren bir üründür. Tweeter alacaklara tavsiye ettiğimiz ilk ürün olan bu tasarım çok iyi olduğundan sizi tatmin etmeye yetecektir.

Yorum Ekle