En İyi Tavsiyeler..En İyisi Hangisi Bilmek İsterseniz Doğru Yerdesiniz

Midrange Nedir, En İyi Midrange Hoparlör Tavsiyesi, En İyi Midrange Markası Hangisi

Standart hoparlörlerin yanında özellikle araç sahiplerinin ve evinde müzik sistemi kuranların tercih ettiği midrange hoparlörler hakkında sizleri aydınlatmak amacıyla hazırladığımız yazımızda midrange ne işe yarar , hangi midrange hoparlör daha iyi ses verir ve midrange bağlantısı nasıl yapılır gibi konularda bilgi vermeye çalışacağım.

Midrange Nedir, Midrange Hoparlör Ne İşe Yarar ?

İlk olarak tavsiyelerden önce midrange nedir onu anlarsanız bu konuda bir çalışma yürütecekseniz yani evinize yada aracınıza bir ses sitemi kuracaksanız daha mantıklı bir hareket sağlayabilirsiniz. Yukarıda yer alan resimde gördüğünüz gibi standart hoparlörler tweeter , midrange ve woofer hepsini bir arada sunmaktadır lakin Midrange tiz sesleri vermez yani tweeter görevi görmez ayrıca bass sesleri yani müzikteki alt sesleri vermez woofer görevi de görmez. Midrange sadece sanatçının sesi ve enstrüman seslerini vermektedir.

Standart Hoparlör İle Midrange Arasındaki Fark Nedir ?

Her yerde görebileceğiniz standart hoparlörler çok yönlü olmaları ile ön plana çıkarlar. Amaç şöyledir her şeyden biraz biraz ama maksimum değil, Yani hem tiz sesleri verir hem bass sesleri verir hem de mid sesleri verir lakin midrange sadece mid sesleri verir yani sanatçı sesi ve enstrüman seslerini verir ama özellik olarak standart hoparlörlerden daha net mid sesleri alabilirsiniz bu hoparlör ile bu sebeple sıklıkla tercih edilmektedir.

Midrange Amfisiz Çalışır mı, Midrange Nasıl Bağlanır ?

Midrange çok uzun zamandır herkesin bildiği subwoofer gibi amfi olmadan çalışmayan ayrıca bazı düşük modeller çalışsa bile kesinlikle verim alamayacağınız bir müzik aletidir. Aracınızda yada herhangi bir yerde midrange kullanacaksanız kesinlikle amfi şarttır.

Midrange nasıl bağlanır diye soranlar olacaktır onlara da şöyle söyleyeyim amfiye bir hoparlörü nasıl bağlıyorsanız midrange de aynı şekilde bağlanmaktadır sadece eğer yüksek kapasite bir ürün aldıysanız amfi zayıf kalıyorsa ses kanalları arasında köprü yapmanız gerekmektedir.

En İyi Midrange Markaları Hangisi ?

Bu ses sistemleri bütçeye göre ayarlanan sistemlerdir çünkü oldukça pahalı bir maliyete sahiptir. Eğer en iyi sistemi kurmak istiyorsanız bu konuda en iyi markaları bilmeniz gerekmektedir. Aşağıda bunları size sırayla yazayım.

  • Hertz
  • Kenwood
  • Pioneer
  • Powerbass
  • Vibe
  • Alpine

Yukarıda yer alan markalar bu konuda sizlere en iyi ürünleri sunabilen markalardır lakin bu markaların sizlere sunduğu ürünler çok pahalıdır bu kapsamda eğer bunlara bütçeniz yetmiyorsa aşağıda yer alan markaları da değerlendirmenizi isterim.

  • Cadence
  • Jameson
  • Soundmax
  • JBL

En İyi Midrange Hoparlör Tavsiyesi

Yukarıda yazdığım markaların sizin ihtiyacınıza göre ölçüleri bulunmaktadır. Bu ölçüler arasından size uygun olan çeşitlerini seçebilirsiniz. Midrange hoparlör alırken dikkat etmeniz gereken ürünün boyutunun yanı sıra gücü önemlidir. Midrange’nin rms değer yani normal gücü ve max değeri yani sunabileceği maksimum ses değeri önemlidir. Midrange hoparlör üzerinde ki rms nedir diye soranlara rms gerçek güç demektir.

Arabaya Nasıl Ses Sistemi Kurulmalıdır ?

Aracınıza bir ses sistemi kurmayı düşünüyorsanız sizlere önerebileceğim parçalar şu şekilde olacaktır.

  • 5 Kanallı olmak kaydıyla güçlü bir amfi alacaksanız.
  • 2 tane 5 yollu pioneer 700w hoparlör.
  • 1 tane 1000w gücünde Powerbass Subwoofer
  • 2 tane Hertz Midrange ( ölçüsü araçta ki yere göre değişir. )

Bunları aracınıza koyun kaliteli müziğin keyfine varın. Kesinlikle çok güzel bir tonlama ile müzik keyfi alacaksınız.

Yorum Ekle